25 Mayıs 2011 Çarşamba

Takım Oyunu

İlk maç deplasmanda 22 sayılık bir fark. Normal sezonda Banvit deplasmanında oynanan maçtan çok farklı bir maç oldu. Ömer Onan; Efes maçından önce ''az maç yapmaktan oynamayı unuttumayalım'' demişti, Banvit ise çok maç oynamaktan yorgun düşmüş. Banvit o kadar kötü oynadıki adeta bu sezon bizden bu kadar der gibiydi.
Galatasaray ise o kadar konsantre olmuştuki maça 2. çeyrekten itibaren 10 sayılık fark neredeyse hiç düşmedi, 3. ve 4. çeyreklerde ise fark iyice açıldı. Oktay Mahmudi her zamanki gibi rakibi iyi etüt etmiş. Yorgun olan Banvit Galatasaray'ın sürekli top çevirmesinden başı döndü ve Galatasaray'ın sürekli pas arası yapmasını engelleyemez oldu. Maçın en iyi isimi pota altında gücünü ve atletikliğini çok iyi kullanan Ermal oldu (18 sayı, 5 ribaund, 2 asist). 3. çeyrekten itibaren iyice oyundan düşmeye başlayan Banvit'te Orhun Ene mola alsada takımı maça getiremedi.
Oktay Mahmudi Bu sezon Galatasaray'ın en önemli isimi olmaya devam ediyor. 4. çeyrekte maçın bitmesine 5 dakika varken ve Galatasaray 24 sayı farkla öndeyken bile ciddiyeti elinden bırakmıyor. Laubali bir pas atan ve basit bir top kaybına sebep olan Tutku'ya kızarak mola alıyor ve Tutku'yu hemen bench'e oturtuyor.
Bu konsantrasyonla ikinci maçıda sorunuz atlatıp seriye İstanbuldaki maçta 3-0 la bitirmek çok iyi olur.
Eyer bu seri 3-0 biterse finale daha hazır bir şekilde çıkabiliriz. Fenrbahçe'nin Efes karşısında daha fazla zorlanacağı kesin.
Oktay Mahmudi Takımı yine çok iyi hazırlayıp bu işi bitirir her zamanki gibi.

1 yorum: