24 Mayıs 2011 Salı

Gökhan Töre Geliyor


Uzun süre sonra birilerinin aklına gelebildi Gökhan Töre. Türk olarak 2009 yılından beri Chelsea Gibi bir takımda oynayabilen ve üstelik bunu 30 Ocak 2009 dan beri yapan Töre Milli takıma tekrardan seçilmeyi çoktan haketmişti.
Töre'de Mesut ve Nuri gibilerden, yani Türkiye'de yetiştiremediğimiz gençlerimizden. Almanya da doğarak alt yapı eğitimini orada alan Türklerden. Leverkusen altyapsında yetişen Töre, 2007 yılında U16  Milli takımında İsviçerye karşı oynamıştı ilk kez. Alman yetkililer onu Alman Milli takımında oynatmak için çok uğraştı ama birazda Samsunlu olan ailesinin etkisi ile Türk Milli takımı formasını giymeye başladı. A Milli takım seviyesinde 2 Mart 2010 da Slovenya maçı kadrosuna çağarıldı ancak maçta sahaya çıkma fırsatı bulamadı. 2 Martta bugüne kadar da çağrılmamıştı Hiddink in onunla yaptığı görüşmeler sonrasında tekrardan çağrıldı.
Tv de izlediğim röportajında Almanyada doğmasına rağmen Türkçesinin çok kötü olmadığını gördüm. Almanya ve İngiltere de aldığı eğitimler ise ona çok şey katmış. Fizik olarak çok kuvvetli, bu fizik üstünlüğü onun hızınada yasıyor. Top tekniği ise onun Chelsea tarafından tercih edilmesinin en önemli sebebi. Öylesine şaşırtıcı çalımları varki rakibinin belini kırmak, bacak arası yapmak onun en sevdiklerinden. Bir röportajında 'antrenmanda Drogba'ya bacak arası çalım attım, yanıma gelerek aferim dedi; milli takım kampında aynısını yaptığımda artislik yapma lan' diye yanıt aldığını söylemişti. Bu mantalite farklılığını aşabilseydik zaten Gökhan Töreler şu anda ülkemizde yetişebiliyor olurdu.


 3 haziran 2011 de oynanacak Belçika maçında umarım Hiddink onu ikinci yarıda da olsa oynatır. Umarım maçı kazanırız.

2 yorum:

  1. Gokhan Tore milli takimimiziz vazgecilmez kanat oyuncusu olacak.Harika bilek ve vucut calimlari var!!!
    Bahadir abi,blogun guzel olmus,yazilarinin devamini bekliyoruz!!))

    YanıtlaSil
  2. yorumların için teşekkürler Güney.
    Arkası yarin:)

    YanıtlaSil