23 Mayıs 2011 Pazartesi

Kızgın Boğa Hamilton


Son yılların en iyi İspanya yarışı yaşandı pazar günü. Şöyleki geçen yıl sadece 6 geçiş yaşandığı ispanyada bu yıl 30 dan fazla geçiş yaşandı. Bunun en büyük sebebi KERS, DRS ve Pirelli lastiklerin gibi yeniliklerin sezona kattıkları. FIA yıllar sonra heyecan katma anlamında doğru kararlar almayı başladı gibi görünüyor.
Start'ın kazanan isimleri Alanso, Vettel ve Schumacher'di ; ancak yarışın kazanan isimleri
1 Vettel - 2 Hamilton - 3 Button oldu.
Ferrari iki yarıştır kazandığı gelişimi adeta geri verdi. Hemde Alonso nun kendi ülkesinde. İspanya yarışını küçük yeniliklerle geldiğini belirten Mclaren ise gerçekten çok hızlanmış. Bunu Vettel in yarıştan sonra Hamilton kızgın boğa gibi arkamdan geliyordu demesiylede anlayabiliriz. Start'la birlikte yerini kaybeden Mclaren pilotları yarışın geri kalanında pistteki en hızlı araçlar oldular. RedBull'un viraj üstünlüğü olmasa Vettel ancak 3. sırayı alabilirdi. DRS' yi yarış boyunca çok iyi kullanan Hamilton sezon başından beri ilk kez Vettel'i bu kadar terletti.

5 gün sonra Monaco GP var. Monaco olunca her şey farklı tabiiki. Monaco GP için David Coulthard'ın 'orada yarışmamak banyoda bisiklet sürmeye benzer' dediğini hatırlarmak isterim:))
Yinede RedBull'un viraj üstünlüğü bu kadar yavaş bir pistte avantaj sağlıyabilir, ayrıca DRS'ye izin verilip verilmeyeceği halen muamma. Ustalarla çaylakların ayrıldığı pistte bakalım sonuç ne olacak, kaç geçiş yaşanacak, kaç araç yarış dışı kalacak. Kesinlikle çok keyifli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder